לכל שאלה, השאירו פרטים ונחזור בהקדם

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

המכבי 9א תל-אביב   |  טלפון:  077-4311627  /  058-4311627      |  מייל:   Info@xin.co.il

מרכז טיפולים, רפואה סינית, צמחי מרפא, סדנאות והרצאות

נפלאות התזונה

בלוג ומאמרים - מרכז XIN

מאת: דן עמיר - מטפל מוסמך ע"י האגודה לרפואה סינית בישראל​

 

מרתק* וממש שווה קריאה- ישנה לכם את כל מה שאתם חושבים שאתם יודעים על תזונה. ולאלה שאין להם סבלנות או זמן- סיכום קטן שלא מהווה תחליף לקריאה מלאה בשום צורה:

ריאיון עם שני חוקרים במכון ויצמן, שחוקרים את המיקרוביום- אוסף החיידקים שחיים לנו במעיים- המהווים עוד איבר, או איך שהחוקרים מתארים את זה- גנום נוסף שקיים לצד הגנום שלנו. המחקר התמקד בעיקר ביכולת עיבוד של סוכר בגוף, ובעצם הוכיח שמדד גליקמי הוא מדד יעיל לחלק מהאנשים, אבל חסר משמעות לאחרים- מכיוון שאותו מזון יקפיץ לאדם א' את הסוכר בדם לשמיים- מה שיכול לגרום להשמנה וסוכרת, אבל אדם ב' יהיה אדיש לחלוטין לאותו מאכל בדיוק. אותו דבר גם לממתיקים מלאכותיים (!) שלחלק מהנבדקים לא העלו את רמת הסוכר ולחלק כן. בעזרת בדיקות צואה שבה בודקים איזה חיידקים קיימים במיקרוביום הספציפי, פיענוח גנטי של הנבדקים, ובדיקות דם שונות, הם הצליחו לחזות (בעזרת אלגוריתם משוכל, :) איזה סוג של תזונה תהיה נכונה לאדם הספציפי, ואפילו באיזה שעות כדאי לאכול (המיקרוביום מגיב אחרת בשעות שונות של היום). שני דברים שלא טובים לכולם- אוכל מעובד וצבעי מאכל. 

מחקר כזה מיתר את המלצות התזונה הגורפות למיניהן, ובטוח פוסל כל מיני דיאטות כאלה ואחרות. מה שעבד לחברך- יכול להזיק לך באותה מידה. עוד משהו שגילו הוא שתזונה משפיעה על המיקרוביום- כלומר, שבשונה מהגנים שלנו, יש לנו יכולת להשפיע. נבדקים גם קשרים של המיקרוביום לאוטיזם ולסרטן.